Kevään 2019 sisustustrendit

Kävin inspiroitumassa Tukholman sisustusmessuilla helmikuun alkupuolella (Stockholm Furniture & Light Fair 2019). Kevään 2019 sisustustrendit huokuvat messujen perusteella vahvoja värejä ja pyöreitä muotoja. Herman Millerin osastolta löysin ensimmäiset pyöristetyt oviaukot sekä rohkean värikkäät seinämaalit.

Herman Miller

Herman Miller

& Tradition

& Tradition

& Traditionin osaltolla ikkunoiden lisäksi lampuissa ja huonekaluissa näkyi pyöreä muotokieli. Sohva on rohkeasti verhoiltu keltaisella, joka on tämän kevään yksi trendiväreistä. Ikkuna-aukoista pilkistävä vuonna 1963 suunniteltu P376-riippuvalaisin on otettu jälleen tuotantoon. Lamppu on arkkitehtien Kastholm & Fabriciusen käsialaa.

Zilio A&C

Zilio A&C

Italialaisen Zilio A&C ja Sarajevolaisen Gazzdan huonekalujen yksikertainen muotokieli puhutti. Gazzdan Dedo-nojatuoli onkin palkittu Red Dot Award –palkinnoilla vuonna 2016 ja se on edelleen yksi suosikeistani.

Gazzda

Gazzda

Gazzda, Dedo-nojatuoli

Gazzda, Dedo-nojatuoli

Adea

Adea

Runsaat kukkakuosit ja samettikankaat kaunistavat tiloja myös tänä vuonna. Suomalaisen Adean messuosastolla oli esille tänä keväänä tuotantoon tuleva Harper-sohva ihanalla William Morrisin kukkakuosilla verhoiltuna. Sohva tuo mieleen rottinkihuonekalut. Sohvan runko on puuta ja punokset nahkaa.

Fritz Hansen

Fritz Hansen

String

String

Ruotsalaisstylisti Lotta Agatonin suunnittelemalla Stringin osastolla värejä löytyi myös, mutta hillitymmin. Seinät oli maalattu modernilla beigellä (MODERN BEIGE 12076), joka on hiukan tummempi hiekkaa, mutta valoisampi kuin muskottipähkinä. Hyllyt olivat Lotta Agatonin suunnittelemissa sävyissä; mm. hiekka ja vaaleanpunainen (blush).

IMG_4006.JPG

Ihania värejä

Lukuisia hylly-yhdistelmiä

Wodnotesin osastolla huomion kiinnitti ajan hengen mukaiset luonnonmateriaalit; puiset seinät, puuhuonekalut ja luonnonmateriaaleista tehdyt villa- ja paperimatot.

Woodnotes

Woodnotes

- Tuuli